Equifirst bestaat uit een breed en diep assortiment is er voor ieder paard en iedere pony het geschikte voer. Paarden in de sport, in maneges, in de fokkerij, voor recreatie; met Equifirst producten is altijd het juiste rantsoen samen te stellen.

Vital Cube

Vital Cube is een 6 mm brok zonder haver die specifiek voor sport- en recreatiepaarden en -pony’s is ontwikkeld. Deze brok bevat alle nodige vitamines, mineralen en spoorelementen en biedt de perfecte oplossing voor paarden die normale tot zware arbeid verrichten.

 

Vital Grain

Vital Grain is een mix van volle granen en een pellet die verrijkt is met vitaminen, mineralen en spoorelementen voor explosieve prestaties. De aanwezige Vitamine E en de organische gebonden Selenium zorgen voor een sneller herstel van de spieren na een grote inspanning. De toegevoegde gist ondersteunt het verteringsapparaat.

 

Breeding Cube

Breeding Cube is een 8 mm Brok speciaal ontwikkeld voor dragende en zogende merries. Deze Brok bevat het OS-complex, een speciaal ontwikkeld complex van koper, zink en mangaan in een optimale verhouding waardoor gewrichten, kraakbeen, pezen en het skelet zich optimaal kunnen ontwikkelen.

 

Starting Cube

Starting Cube is een 6 mm brok speciaal voor veulens tot een leeftijd van 1 jaar oud. Deze brok is afgestemd op een voorspoedige groei van het veulen. De brok is samengesteld uit grondstoffen met een hoge biologische waarde, waaronder melkproducten. Door toevoeging van het OS-complex wordt de kans op OCD en OC verminderd.

OS-Complex zorgt voor ongestoorde botgroei, optimale uitharding van het skelet en ondersteuning van pezen en banden voor een gezond bewegingsmechanisme.

 

Herbs & Fibre Mix

Herbs & Fibre Mix is een gezonde en structuurrijke mix zonder haver die bestaat uit luzerne, ontsloten en gepofte granen en spelt. Deze structuurrijke mix stimuleert het kauwgedrag van paarden. Het is een smakelijk en licht verteerbaar product, dat rijk is aan Omega-3 vetzuren uit geextrudeerd lijnzaad. De mengeling bevat een mengsel van zorgvuldig geselecteerde kruiden zoals meidoorn, citroenmelisse, heemst, pepermunt, oregano en goudsbloem. Deze mix is laag in suiker en zetmeel.

 

Reform

Sport plus Mix is een vlokkenmix met haver. Het product is specifiek ontwikkeld voor ren- en wedstrijdpaarden. Het is verrijkt met Linamix® en sojavlokken en combineert perfect de verschillende energiebronnen. Dat maakt het mogelijk het paard te ondersteunen zonder de bloedsuikerspiegel teveel te verhogen. Deze versterkende mix bevat alle nodige vitamines, mineralen en spoorelementen en is geschikt voor paarden die intensieve arbeid verrichten.

 

Gepunte Haver

Geschoonde en gepunte haver is een volledig natuurlijk product met een gunstige verhouding van veel energie en een relatief laag eiwitgehalte. Daarnaast bevat het lichaamseigen enzymen. Naast haver is het noodzakelijk een krachtvoer te verstrekken met voldoende vitaminen en mineralen.

 

Recover Mash

Recover Mash is een mash zonder haver dat een hoog gehalte aan vitamines en mineralen heeft. Deze slobber is zeer licht verteerbaar dankzij de gevlokte granen, gedroogde wortels, erwtenvlokken en zemelen. Het bevat Linamix®, wat zorgt voor aanvoer van vetzuren van het type omega-3 en prebiotica via de inuline uit de cichorei. Bijzonder geschikt voor paarden die een zware inspanning hebben geleverd, tijdens kortstondige stressmomenten (transport) en voor de ondersteuning van het herstel na zeer zware inspanningen.
Recover Mash moet volledig worden bevochtigd met bij voorkeur warm water.

 

 

Koek

Paarden met weidegang krijgen door middel van goed gras voedingsstoffen binnen, maar voor de noodzakelijke vitamines, mineralen en sporenelementen is een aanvulling belangrijk. Zeker voor paarden die uitsluitend gras krijgen, is die aanvulling belangrijk.

HippoStar Paardenmueslikoek is rijk aan vitaminen, mineralen en sporenelementen, maar bevat weinig eiwit en energie. Extra lijnzaad is toegevoegd voor kleur en glans!

Dit aanvullende product is daarom ook uitstekend  geschikt voor paarden op ruwvoer die weinig eiwit en energie nodig hebben. Voor paarden en pony’s die in de winter veel buiten lopen, zijn de Paardenmueslikoeken een lekkere én noodzakelijke aanvulling op het schrale voedsel: 1 à 1,5 koek per dag is voldoende om tekorten te voorkomen.