Bij een lage/slechte zuurgraad (ph) kunnen planten niet voldoende voedingstoffen opnemen. Dit remt de groei en geeft mos en onkruiden meer kans. Door middel van kalk strooien zorg je ervoor dat de ph in de grond omhoog gaat. Kalk is ook voor veel planten, bloemen en bomen goed. Voor de buxus is het zelfs essentieel. Maar pas wel op. Er zijn zuurminnende planten zoals hortensia´s, rododendrons en azalea’s die liever geen kalk willen.

Als er mos in het gras zit, betekent dit dat de bodem te zuur is, mos houdt van zure grond. Vooral zandgrond verzuurt snel. Veel schaduw zorgt ook voor mos. Het mos vormt een dikke laag, regen water blijft in het mos hangen,  het gras verdroogt  en wortelt niet  in mos.

Strooi in de wintermaanden over het gazon kalk. Herhaal dit jaarlijks. Kies voor dologran dit is een kalk met magnesium erin, je zult merken dat je gazon snel weer een frisgroene kleur krijgt. Dologran in in korrelvorm dit mis makkelijk te strooien en stuift niet. Door de verhoogde zuurgraad zijn de graswortels weer in staat om mest op te nemen. Kalk op zich is geen meststof, het is een middel om straks het gras in conditie te krijgen om voeding op te nemen en op kleur te komen. Let op: er moet minstens 6 tot 8 weken zitten tussen kalken en bemesten

Wintertip: kalk strooien op het gazon kun je zelfs over de sneeuw strooien, als de sneeuw smelt, lost het op en zakt meteen weg in het gras om zijn werk te doen!

dologran kalk strooien tuin