Hartog

Paardenvoer van Hartog is van hoogwaardige kwaliteit, smakelijk voor uw paard en hygiënisch verpakt. In de recreatie, fokkerij en alle disciplines van de paardensport wordt paardenvoer van Hartog gebruikt voor goede conditie, gezondheid en topprestaties van paarden. Hartog is bekend geworden met zijn goede kwaliteit kunstmatig gedroogde lucerne en gras. Dit is ook in verschillende producten verwerkt.

 

Lucerne-mix

Vezelrijke voeding is voor de spijsvertering van paarden erg belangrijk. Daarom kiezen paardenhouders voor Hartog Lucerne-mix naast het krachtvoer. Het hoge vezelgehalte van Hartog Lucerne-mix zorgt voor een betere stofwisseling en darmfunctie, wat terug te zien is in de mest van het paard. Paarden blijven ook beter op gewicht en halen meer rendement uit het rantsoen. Hartog Lucerne-mix bevat een beetje melasse met lijnzaadolie. Het resultaat hiervan is een smakelijk en stofvrij ruwvoer dat zorgt voor een schitterende glans.

 

Gras-mix

Hartog Gras-mix bevat een hoogwaardige kwaliteit gedroogd gras verrijkt met ± 20% Structuurbrok, plantaardige olie en melasse. Door de toevoeging van plantaardige olie en melasse wordt het bladstof gebonden. De Gras-mix is uitermate geschikt voor stof-allergische paarden. De melasse maakt het product extra smakelijk, waardoor alle paarden deze ruwvoermix graag opnemen. De plantaardige olie draagt bij aan een glanzende vacht en extra langzaam vrijkomende energie. Hartog Gras-mix is een smakelijke en gezonde ruwvoermelange die kan dienen als vervanger van hooi of kuilgras.

 

Compact Gras

Om paarden op stal zo natuurlijk mogelijk te voeren heeft Hartog een uniek product in het assortiment. Hartog Compact Gras is de ideale vervanger van gras, hooi en kuil.

 

Fibre-mix

Deze vezelrijke ruwvoermix is PUUR natuur! Het bevat geen melasse en geen conserveringsmiddelen. Dit is ook niet nodig want door het droogproces blijven de voedingstoffen in het product zeer goed behouden.

 

Luzernebrok

Luzernebrok van Hartog wordt gevormd door kunstmatig gedroogde luzerne, dat geperst wordt in een 6 mm structuurbrok. Hartog Luzernebrok stimuleert de spijsvertering van een paard veel minder dan andere ruwvoeders, zoals bijvoorbeeld Hartog Compact Gras en Hartog Gras-mix. Dit komt doordat de brok gemakkelijk uiteen valt in de maag van het paard, doordat het product gemalen is. Hartog Luzernebrok heeft de volgende eigenschappen:

 

Grasbrok

Grasbrok van Hartog wordt gevormd door kunstmatig gedroogd gras, dat geperst wordt in een 6 mm structuurbrok. Hartog Grasbrok stimuleert de spijsvertering van een paard veel minder dan andere ruwvoeders, zoals bijvoorbeeld Hartog Compact Gras en Hartog Gras-mix. Dit komt doordat de brok gemakkelijk uiteen valt in de maag van het paard, doordat het product gemalen is.

 

Hartog Voerbox

De Hartog Voerbox is bij uitstek geschikt als voerbak voor het ideaal verstrekken van Hartog Compact Gras of Fibre mix.De Hartog Voerbox is uitgevoerd met een metalen rek dat constant op het voer rust, waardoor een langzame opname van het ruwvoer wordt gecreëerd. Een paard kan geen grote happen tegelijk nemen, waardoor ca. 1 kg Compact Gras per uur opgenomen kan worden. Het grazen in de weide wordt zo in de stal nagebootst.De Hartog Voerbox beschikt over een morsrand, zodat geen voedselverlies optreedt. De Voerbox kan gevuld worden met ongeveer een halve baal Hartog Compact Gras. Het paard kan de hele dag eten, waardoor een natuurlijke situatie optreedt en gedrags- en verteringsstoornissen worden voorkomen.De Voerbox kan door middel van schroeven in de stal of aan de buitenkant van de staldeur bevestigd worden ter hoogte van de borst van het paard.

 

 

Hartog Balance

Balance Structuurmuesli is een totaalvoer voor recreatie- en hobbypaarden zonder toegevoegde melasse een hoogwaardig basisvoer voor sportpaarden het is een zorgvuldig samengestelde muesli op basis van Hartog Lucerne, etherische oliën, kruiden en het beste van de hoogwaardige Hartog Energy granenmixen. Zo voert u uw paard of pony alles wat nodig is voor een goede weerstand en gezondheid!

 

Energy Classic

Energy Classic is een granenmix met een hoge energiewaarde en hoge vitaminering. Speciaal geschikt voor sportpaarden of paarden die meer energie nodig hebben. Energy Classic is een uitgebalanceerd energievoeder voor het behalen van topprestaties. Energy Classic is samengesteld op basis van zes kwalitatief hoogwaardige granen die extra kracht geven op het juiste moment.

 

Energy Special

Daarnaast geeft de toevoeging van extra plantaardige oliën en goed verteerbare celstofbronnen (vezel) veel energie. Olie is een bron van energie die voor een paard zeer goed verteerbaar is en wordt langzaam omgezet in bruikbare energie.  Complete muesli voor duurprestaties op basis van hoogwaardige granen, goed verteerbare vezels en plantaardige oliën.

 

Hartog Care Promise

Hartog Care Promise is een smakelijke slobber ter afwisseling van het rantsoen of na zware prestaties. Deze slobber bevordert de eetlust en stimuleert de stofwisseling. Hierdoor hebben paarden een duidelijk sneller herstel na belasting en stress. Care promise gemengd met warm water herstelt de mineralenbalans en vult elektrolyten aan. Kortom een perfecte vervanger van het avondrantsoen na intensieve belasting.

Hartog Concept

Hartog Concept is een brok met een hoge energiewaarde en vitaminering met uitsluitend volwaardige voedingsstoffen. Concept bevat alles voor een goede conditie, glanzende vacht, soepele spieren, sterke botten en pezen. Bovendien zorgen de uitgekiende gehalten calcium, fosfor en magnesium voor een ontspannen paard, zodat de kans op blessures wordt verkleind.