Wij leveren kalvermelk van het merk Denkamilk en van gebr. fuite. Wij hebben 4 verschillende soorten kalvermelk hieronder vindt u de verschillende soorten en de specifieke eigenschappen. Tevens kan er persoonlijk advies gegeven worden door ons en of een kalverspecialist van denkavit.  Sinds kort leveren wij ook Gezondheidsproducten voor kalveren.

 

Vitalcure

Vitalcure is speciaal ontwikkeld om tekorten bij het pasgeboren dier zo snel mogelijk aan te vullen. Voldoende vitaminen en mineralen zijn essentieel, toch is dat bij pasgeboren kalveren veel te laag is. Vooral in de eerste levensweek is dit belangrijk. Ze zijn zo veel vlugger en hebben meer eetlust. Door het extra voedsel krijgen ze ook meer voedingsstoffen binnen. Vitalcure is niet alleen als toevoeging in de poedermelk maar kan ook goed worden toegepast in rauwe melk.

 

Vitalpect

Vitalpect zorgt voor een snel herstel van de aangetaste darm bij diarree. Vitalpect bevat veel pectines dit zorgt voor een beschermlaagje op de darmwand, waardoor schadelijke bacteriën minder kans krijgen. Tevens zorgt Vitalpect er voor dat  de vocht- en elektrolytenhuishouding in balans blijft. Vitalpect is bij voorkeur door de melk te gebruiken, zodat de energievoorziening op pijl blijft. Vitalpect bevordert in korte tijd het herstel van de darmen en brengt de darm tot rust.

 

Hydrofort

Hydrofort is een zeer smakelijke elektrolytenmix die multifunctioneel inzetbaar is. Hydrofort helpt bij ernstig vochtverlies de vochtbalans en elktrolytenbalans op peil te brengen. Er zijn verschillende redenen waardoor een kalf vocht kan verliezen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: bij matige of ernstige diarree, transport of warm weer. Vanaf dag 2 kan hydrofort worden gebruikt is combinatie met water.

 

Denkamilk Talent

De Denkamilk Talent is zeer goed en gemakkelijk oplosbaar (hierdoor ook zeer geschikt voor kalverdrinkautomaat) en erg smakelijk voor de kalveren. Uiteraard komt het ook de vertering van het product ten goede. In de praktijk is dit duidelijk zichtbaar aan een uitstekende groei en een gezonde glans van het kalf.

De Denkamilk Talent is een product waarmee hoge groeiprestaties behaald kunnen worden met als doel het rendement op uw bedrijf te verhogen. De groei wordt mede gerealiseerd door de hoge gehaltes in de kalvermelk.

 

Denkamilk Royal 30

Voor maximale jeugdgroei en goed bevleesde kalveren. Deze melkpoeder bestaat voornamelijk op basis van magere melkpoeder. Opvallend is de zoetere smaak en de tragere vertering door de noodzakelijke stremming van de magere melkpoeder. Door het gebruik van een speciale combinatie van 4 verschillende oliën geeft de Denkamilk Royal 30 kalveren een grote hoeveelheid hoogwaardige energie. Royal 30 onderscheidt zich dankzij een optimale samenstelling van grondstoffen in het topsegment. Deze melk is hoogwaardig van samenstelling en geeft uitstekende groeiresultaten bij de kalveren. Deze melkpoeder is makkelijk oplosbaar, romig en heeft een heerlijke geur. Deze is erg goed inzetbaar bij fokkalveren en bijzonder geschikt voor kalveren van vleesvee. Verder is Royal 30 rijk aan omega 3 en 6 vetzuren en bevat pre- en probiotica voor ondersteuning van de darmgezondheid en hogere groei. Om de kans op diarree te verminderen is gebruikt gemaakt van etherische oliën om een veilige vertering te bevorderen.

 

Fuite opfok f

Opfok f staat voor veiligheid en groei. Op bedrijven waar sprake is van een hoge infectiedruk is de Opfok f de oplossing om groei en veiligheid te combineren. Middels hoogwaardige en licht verteerbare zuiveleiwitten wordt het verteringsapparaat ondersteund in balans te blijven. Daarnaast is een veiligheidspakket toegevoegd om de vertering te ondersteunen. Het gaat om een unieke combinatie van zuren, prebiotica, probiotica en etherische oliën voor een gezonde en stabiele darmflora.

 

Fuite Quickstart

Quickstart is een luxe melkpoeder op basis van weipoeder. Deze poeder kenmerkt zich door de hoge gehaltes is de melk. 24% eiwit en 19% vet. In de praktijk zorgt dit voor een maximale jeugdgroei en goed bevleesde kalveren. Verder is deze poeder voorzien van immuniteit ondersteunende stoffen welke zorgen voor een goede weerstand.