Luchtwassers

Hoofdzakelijk bestaan er vier verschillende soorten luchtwassers. Bij deze luchtwassers is er de mogelijkheid om meerdere opstellingen te combineren. Dit noemen we vervolgens een gecombineerde luchtwasser.

Een van de  mogelijkheden is een waterwasser. Bij een waterwasser wordt de lucht gewassen door middel van een watergordijn, hiermee wordt de aanwezige stof neergeslagen. Een ander type luchtwasser is chemische luchtwasser. Een chemische luchtwasser wordt gebruikt om het waswater aan te zuren.

 

Biologische wasser

Naast de waterwasser en chemische luchtwasser gebruiken steeds meer boeren een biologische wasser. Deze luchtwasser werkt namelijk met niet-biologisch afbreekbaar materiaal. Er vindt een ingenieus proces plaats waarbij bacteriën zich hechten aan het luchtwaspakket. Daardoor verdwijnen ammoniak en andere stoffen. Tevens kunt u gebruik maken van het zogeheten ‘biofilter’. Deze gebruikt biologisch afbreekbaar materiaal zoals wortelhout, waarover straks meer. Net als bij biologische wasser hechten bacteriën zich aan het luchtwaspakket. Door het verdwijnen van ammoniak en andere stoffen kan een geur reductie behaald worden van 70 tot 80 procent.

 

Wortelhout

Zoals eerder gesteld gebruikt het biofilter wortelhout. Voor wortelhout bent u bij  Sonder in Weerselo aan het juiste adres.  Ons wortelhout bestaat uit een mengsel van wortels van loofhout en wortels van dennenhout. Gemiddeld zijn deze wortels tussen de 0 en 50 centimeter lang. Al deze wortels zijn gezeefd om het zand tot een minimum te beperken.

 

Levering van wortelhout

Wij kunnen de wortels leveren in zowel containerbakken van circa 50 m3  als per  walkingfloor met een inhoud van circa 100 m3.  Uiteraard is het ook mogelijk om afwijkende hoeveelheden te leveren. Wij leveren wortelhout in zowel Nederlands als in andere Europese landen.

 

Contact opnemen

Indien er vragen of onduidelijkheden zijn staat ons team uw graag geheel vrijblijvend te woord.  Voor prijzen kunt u zowel telefonisch als per mail contact met ons opnemen.

g-sonder-weerselo-wortelhout-biofilter-luchtwasser